Wie wij zijn

Schoenmakerij Lans is ooit begonnen als familiebedrijf en daar blijven we trouw aan. Dirk wordt trouw opgevolgd door zijn achterban Martijn, Daphne en Robbert. Zij staan voor u klaar en verzekeren u het vakmanschap zoals u sinds vanouds kent.

Martijn Lans

Ik ben Martijn Lans, zoon van Dirk en Ans Lans. Ik ben sinds 1995 werkzaam in de schoenmakerij en heb in 1997 mijn vakdiploma behaald. Ik heb het schoenmakers vak van huis uit meegekregen. Het is in de moderne tijd van vandaag de dag het mooiste vak wat er bestaat!! Elke keer weer een leuke uitdaging om een versleten schoen weer in originele staat te herstellen.
Ik heb in 2007, 2011 en 2013 meegedaan met de vakwedstrijden voor de schoenmakerij en niet zonder succes. Ik heb tot drie maal toe de titel beste schoenmaker van het jaar mogen dragen met het behaalde resultaat van 2 keer goud!!! Iets waar ik beretrots op ben.
Sinds 1998 heeft de schoenmakerij een praktijkruimte voor register podologie. Hiervoor heb ik de opleiding genoten tot Register podoloog voor het aanmeten en vervaardigen van steunzolen en gerelateerde aanpassingen om mensen met voet-knie of rugklachten te kunnen helpen. Het is een ontzettend dankbaar beroep om patiënten d.m.v. een hulpmiddel van hun klachten af te helpen. De wisselwerking tussen de schoenmakerij en podologie is een geweldige synergie.

Daphne Lans-Westervoorde

Ik ben Daphne Lans-Westervoorde. Ik ben getrouwd met Martijn Lans. We runnen als familie het bedrijf, waarin ik deels in de winkel en deels achter de schermen werkzaam ben.
In de winkel ben ik voornamelijk bezig met het helpen en adviseren van u de klant en het uitpakken en controleren van binnengekomen artikelen.
Achter de schermen houd ik me bezig met de inkoop van tassen en klein lederwaren, wat is de trend voor het najaar of zomer en wat sluit goed aan bij onze klanten.
Ik vind het vooral belangrijk om onze klanten goed te adviseren, zodat men met een tevreden gevoel de winkel verlaat. Daar bent u als klant bij gebaat, maar ook wij, we zien u graag weer terug!

Robbert Lans

Ik ben Robbert lans, zoon van Dirk en Ans Lans. Sinds mijn jeugd sprak dit vak me altijd al aan. Het begon met zooltjes knippen en het verven van schoenranden, maar het liep al gauw uit tot een weekend baantje en ik wilde meer. In 2010 ben ik de opleiding tot schoenhersteller gaan volgen in Utrecht met Martijn Lans (mijn broer) als mijn leermeester. Na twee succesvolle jaren was ik geslaagd en werd ik op de vakwedstrijden schoenmakerij in de categorie leerlingen tweede jaars met goud bekroond. in 2013 heb ik mee gedaan aan Skillsmasters in Ahoy Rotterdam om te strijden voor de titel “Nederlands kampioen schoenmaker” voor jongeren t/m 24 jaar. Ondanks dat ik net geslaagd was voor de opleiding won ik zilver en was ik aangenaam verrast. Ik geniet erg van dit beroep omdat je echt waardering uit je werk haalt, schoenen die kapot geleverd worden komen weer als herboren terug. maar ook de diversiteit binnen het bedrijf houd het uniek. uiteraard staat het goed advies geven aan klanten op nummer één.