Geschiedenis

De oorsprong van schoenmakerij Lans ligt in 1979. Op 21 juni openen Dirk en Ans Lans na maanden van voorbereiden een eigen schoenmakerij. Dirk heeft zijn vakdiploma en vestigingspapieren behaald bij een schoenmaker in Amersfoort. Hij wilde na 12 en een half jaar als filiaalhouder te hebben gewerkt voor de fa. den Ouden zijn vleugels uitslaan en de uitdaging aangaan om samen met zijn vrouw een eigen zaak te starten.

Lochem

Na een lange zoektocht zijn ze in het gemoedelijke stadje Lochem terecht gekomen. Om de vestiging van schoenmakerij Lans te waarborgen heeft Ans begin jaren tachtig haar middenstandsdiploma behaald en vakopleiding koffers en lederwaren afgerond.

30 jaar later

Nu ruim 30 jaar en een generatie later wordt de schoenmakerij voortgezet door Martijn Lans, Daphne Lans-Westervoorde en Robbert Lans. Martijn heeft de schoenmakerij in 1998 uitgebreid met een praktijkruimte voor Register podologie voor het aanmeten en vervaardigen van steunzolen en het reviseren van exclusieve herenschoenen. Daphne heeft de afdeling Tassen en klein Lederwaren op zich genomen. Robbert heeft het team sinds 2010 versterkt en is het vaste aanspreekpunt in de winkel, waardoor we met vertrouwen de toekomst tegemoet zien!