Podologie

Aan de achterzijde van de schoenmakerij bevindt zich een praktijkruimte podologie voor mensen met voet/knie of rugklachten. Als gevolg van ouderdom, aanleg, overgewicht of bepaalde ziekten kunnen problemen in voeten ontstaan. De stand van de voet verandert, de beweeglijkheid vermindert of bepaalde delen van de voet zijn pijnlijk.

Registerpodoloog

De klachten die hieruit voortkomen gaan meestal niet vanzelf over, daarom is het verstandig om tijdig een afspraak te maken met de Registerpodoloog.
Een Registerpodoloog heeft een erkende Hbo-opleiding afgerond. Hij herkent en behandeld voet gerelateerde aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat.

Behandeling

Tijdens een afspraak vindt een uitgebreide anamnese plaats, worden er blauwdrukken gemaakt, wordt er gekeken naar de mobiliteit van gewrichten d.m.v. een functieonderzoek, vindt er een loopanalyse plaats en worden er verscheidene metingen gedaan op de podobaroscoop (voetspiegel). Wanneer blijkt dat de Registerpodoloog u kan helpen, stelt hij een behandelplan op, dat kan bestaan uit een schoenadvies en eventueel een beschrijving van een steunzool of een ander hulpmiddel. Voor het leveren van goede zorg is het noodzakelijk dat we uw persoonsgegevens verwerken, leest u daarom voorafgaand aan een eerste afspraak ons privacybeleid onder aan deze site door.

Tarieven & Vergoedingen

We zijn er trots op dat we de steunzolen nog steeds handmatig vervaardigen. Ondanks deze arbeidsintensieve manier van zoolvervaardiging geeft dit tot nu toe nog het beste resultaat voor een goed draagcomfort. Voor een overzicht van de prijslijst die we hanteren voor de geleverde zorg en steunzolen klik hier.

De zorg die wij bieden valt in veel gevallen in de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van de gemaakte kosten dient u dus aanvullend verzekerd te zijn. Klik hier om te kijken wat uw zorgverzekeraar vergoedt.

Stichting Loop

Om de kwaliteit te bewaken staan wij geregistreerd in het landelijk kwaliteitsregister van stichting LOOP. Een vooruitstrevende beroepsorganisatie die de kwaliteit van alle register podologen bewaakt en toetst door eens in de vijf jaar de aangesloten beroepsbeoefenaars te visiteren.