Podologie

Aan de achterzijde van de schoenmakerij bevindt zich een praktijkruimte podologie voor mensen met voet/knie of rugklachten. Als gevolg van ouderdom, aanleg, overgewicht of bepaalde ziekten kunnen problemen in voeten ontstaan. De stand van de voet verandert, de beweeglijkheid vermindert of bepaalde delen van de voet zijn pijnlijk.

Registerpodoloog

De klachten die hieruit voortkomen gaan meestal niet vanzelf over, daarom is het verstandig om tijdig een afspraak te maken met de Registerpodoloog.
Een Registerpodoloog heeft een erkende Hbo-opleiding afgerond. Hij herkent en behandeld voet gerelateerde aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat.

Behandeling

Tijdens een afspraak vindt een uitgebreide anamnese plaats, worden er blauwdrukken gemaakt, wordt er gekeken naar de mobiliteit van gewrichten d.m.v. een functieonderzoek, vindt er een loopanalyse plaats en worden er verscheidene metingen gedaan op de podobaroscoop (voetspiegel). Wanneer blijkt dat de Registerpodoloog u kan helpen, stelt hij een behandelplan op, dat kan bestaan uit een schoenadvies en eventueel een beschrijving van een steunzool of een ander hulpmiddel. Voor het leveren van goede zorg is het noodzakelijk dat we uw persoonsgegevens verwerken, leest u daarom voorafgaand aan een eerste afspraak ons privacybeleid onder aan deze site door.

Stichting LOOP

Om de kwaliteit te bewaken staan wij geregistreerd in het landelijk kwaliteitsregister van stichting LOOP. Een vooruitstrevende beroepsorganisatie die de kwaliteit van alle register podologen bewaakt en toetst door eens in de vijf jaar de aangesloten beroepsbeoefenaars te visiteren. Door deze registratie worden veel behandelingen en/of steun/therapiezolen vergoedt door de zorgverzekeraar.